Wat leveren kleine energiebesparende maatregelen u op?

Energie besparen is belangrijk. Laten we dit samen doen.
Weet u dat u met kleine maatregelen flink kunt besparen op uw energiekosten? Wij helpen u graag op weg met handige tips!

Ledverlichting
Oude lampen vervangen door ledlampen is slim. Een ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeen lamp. De totale besparing kan oplopen tot € 30 per jaar.

Waterbesparende douchekop
Met een waterbesparende douchekop doucht u net zo lekker als anders. U bespaart tot wel 20% warm water! Met zo’n douchekop besparen 2 personen ongeveer € 60 per jaar. Een gezin bespaart dus nog veel meer!

Tochtstrippen
Tochtstrippen gebruiken we om kieren bij deuren en ramen te dichten. Het kopen en aanbrengen hiervan is zo gedaan. Het scheelt veel tocht en verlies van warmte. Na het aanbrengen bespaart een gemiddelde woning ongeveer € 60 per jaar!

Radiatorfolie
Heeft u radiatoren tegen een buitenmuur die niet is geïsoleerd? Plak dan radiatorfolie op de muur achter die radiatoren. Er ontsnapt dan veel minder warmte via de buitenmuur. Er is ook radiatorfolie die u met magneetjes of tape op de achterkant van de radiator kunt plakken. Hierdoor kun je de folie niet zien zitten. Radiatorfolie bespaart ongeveer € 70 per jaar.

Stand-by schakelaar
De meeste elektrische apparaten verbruiken ook stroom als we ze niet gebruiken. Dat is zonde! Een stand-by schakelaar gaat dit tegen en kan 6 tot 8% besparen op de energierekening. Gemiddeld is dit tot € 80 per jaar.

Radiatorventilator
Een radiatorventilator is een kleine ventilator voor onder een radiator. De ventilator zorgt voor een betere verspreiding
van warme lucht.