Ik heb een collectieve cv-installatie en/of stadsverwarming. Hoe kan ik het beste mijn radiatoren ontluchten?

Is uw woning aangesloten op een collectieve cv-installatie? Dan wordt het water voor de verwarming in een ketelhuis verwarmd. Deze collectieve cv-installatie wordt met een computer geregeld. Deze regeling bepaalt welke watertemperatuur er nodig is om uw woning te verwarmen, op basis van de buitentemperatuur. Dit kan betekenen dat uw verwarming niet gloeiend heet aanvoelt. Maakt u zich dan geen zorgen, uw verwarming verwarmt dan op lagere temperatuur. Zit uw woning aangesloten op stadsverwarming? Dan levert Ennatuurlijk de warmte. Hier heeft WonenBreburg in veel gevallen geen invloed op.

Hoe kunt u het beste uw radiatoren ontluchten?
Hoort u borrelende of tikkende geluiden in (één van) uw radiatoren? Dat betekent meestal dat er luchtbellen in uw cv-installatie zitten. Dit zorgt ervoor dat uw verwarming niet goed meer opwarmt. Dat is vervelend en bovendien ook verspilling van energie. In het geval van tikkende radiatoren kunt u het beste uw verwarming ontluchten. Tussen 23.00 uur ’s avonds en 6.00 uur ‘s ochtends is de beste tijd om te ontluchten, omdat het water in de installatie dan minder warm is. Bij ontluchten kan er namelijk wat warm water uit de radiatoren komen. Hier ziet u stap voor stap hoe u uw verwarming ontlucht.

Vergeet niet om de radiatorkraan open te zetten
Wilt u een ruimte verwarmen? Vergeet dan niet om de kraan van de radiator open te zetten. Heeft u een thermostatische radiatorkraan? Draai deze dan naar de gewenste stand. Stroomt er geen warm water door de radiator? Dan kan het zijn dat het mechanische deel in de kraan vast zit. Door zachtjes op de kraan te tikken komt het mechanisme los en zal de kraan weer gewoon functioneren.