Blossem

Op de locatie Blossem (voormalige Kerry-terrein) te Breda neemt WonenBreburg in totaal 80 sociale huurwoningen van de ontwikkelingscombinatie NBU en MaasJacobs af. Het project is gelegen aan de Ettensebaan, aan de rand van de wijk Tuinzigt.


Het park wordt autovrij. Het gebied blijft groen, veilig en ontspannen door auto’s aan de randen af te vangen. De parkeerplaatsen van WonenBreburg zijn op loopafstand opgenomen in de mobiliteitshub. 

De ruimtelijke karakteristieken van het voormalig fabrieksterrein zijn overgebracht naar het stedenbouwkundig plan. Het groen vloeit tussen de bouwblokken door en gaat over van ruimten die op de woningen zijn betrokken via collectief naar openbaar. De daktuinen leveren een bijdrage aan de isolatie en koeling van gebouwen. Het overschot van het regenwater wordt opgevangen in het buurtpark.

Wat wordt er gebouwd?
Het gebouw voorziet in totaal 80 sociale huurwoningen van gemiddeld ca. 56 m2 gbo verdeeld over 5 verdiepingen.

Het woonprogramma bestaat uit:

  • 38 x 2-kamerap. standaard van ca. 56 m2;
  • 18 x 2-kamerapp. semi- hoeken ca. 54 m2;
  • 18 x 2-kamerapp. hoeken ca. 58 m2;
  • 6 x 2-kamerapp. klein ca. 50 m2;

Het complex is voorzien van meerdere gemeenschappelijke fietsenstallingen op de begane grond. In deze ruimtes zullen ook de elektrische laadpunten en opstelplaatsen voor scootmobiels komen. De bergingen worden inpandig (in de appartementen) opgelost.

De bewoners van de appartementen op de begane grond krijgen een (inpandig) logia, die aansluit op het openbare groen. Alle overige appartementen krijgen een balkon. De ingang van de woningen is vanuit binnenterrein.

In de binnenterrein komen op de koppen van het gebouw twee trappen. Het complex is ook voorzien van 2 liften, die beide uitkomen in de parkkamer / entree van het gebouw.

De appartementen worden uitgevoerd met duurzaamheidsambitie BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) en gasloos afgenomen (elektrisch koken).
Het dak wordt zoveel mogelijk ingezet voor duurzaamheidsmaatregelen, zoals voor waterbuffering en/of voor PV-panelen voor het opwekken van energie.

Hoe kunnen woningzoekenden zich aanmelden?
Om in aanmerking te komen voor een sociale huur appartement van dit project, moet u zich inschrijven op www.klikvoorwonen.nl.