WonenBreburg laat (nieuwe) rookmelders in uw woning plaatsen (update!)

We zijn druk bezig met het plaatsen van rookmelders. Het kan zijn dat u nog geen brief heeft gehad en dat u zich afvraagt waarom niet. Het plaatsen van de rookmelders loopt door in de hele maand juli (dus niet tót 1 juli). Ongeveer 2 weken voorafgaand aan uw afspraak, krijgt u een brief hierover. We vragen dus nog even uw geduld.

Vanaf juli 2022 is het verplicht om rookmelders in uw woning te hebben hangen. WonenBreburg laat dat door het bedrijf Hinfelaar doen. Over de verzending van de brief die u hierover krijgt (of al heeft gehad) hebben we verschillende dingen gecommuniceerd de laatste weken. Ook over andere zaken rondom de rookmelders is verwarring ontstaan, waarvoor onze excuses. In dit bericht leest u de juiste informatie.

Wanneer kunt u de brief verwachten?
Mogelijk heeft u van ons eerder een e-mail ontvangen waarin stond dat u een brief van Hinfelaar zou ontvangen in de week van 2 mei of 9 mei. Of las u het op social media of op onze website. Daarna lieten we u weten dat de brieven waren vertraagd en u in de week van 16 of 23 mei de brief kon verwachten. Dat blijkt niet juist.

U krijgt een brief 2 á 2,5 week voordat Hinfelaar bij u langskomt. Dat kan dus verschillen per postcodegebied. Wacht rustig de brief af.

Wat staat er in de brief?
In de brief staan een datum en tijdsblok waarop de medewerkers van Hinfelaar bij u langskomen in juni of juli (mei is al voorbij). Het is belangrijk dat u op dat moment thuis bent zodat de medewerkers binnen kunnen. Het ophangen of vervangen van rookmelders zal naar verwachting maximaal 10 minuten duren. In de brief staat ook dat wanneer u niet kunt op de aangegeven datum en tijdstip, u dat zo snel mogelijk moet doorgeven aan Hinfelaar. De contactgegevens daarvoor staan ook in deze brief.  U ontvangt vervolgens per brief een nieuwe afspraakdatum en tijdsblok.

Heeft u al rookmelders? Dan krijgt u in veel gevallen toch nieuwe
Ook als er al rookmelders in uw woning hangen die mogelijk te oud zijn, worden er nieuwe opgehangen (let op: deze worden niet vervangen, de oude laten we hangen en mag u zelf verwijderen als u dat wilt). Bij woningen waarvan we zeker weten dat er recente rookmelders hangen, bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen en waar groot onderhoud is gedaan in de laatste 10 jaar, komen we niet langs.

In de maanden mei tot en met juli zullen we met het plaatsen van rookmelders bezig zijn.

Heeft u vragen?
Bekijk dan eerste de veel gestelde vragen over rookmelders op onze website. Komt u er alsnog niet uit, neem dan gerust contact op met onze klantenlijn: 088 – 496 00 00. Dan proberen onze klantadviseurs u zo goed mogelijk te helpen.

Ook als u klachten ervaart over de plaatsing door Hinfelaar of het contact met medewerkers van Hinfelaar, horen we dat graag zodat we daarover in gesprek kunnen gaan.

Om een voorbeeld  te bekijken van de brief die u ontvangt, klikt u hier.