#weekvanhethuren: groot onderhoud reden om ook zelf te klussen

In Breda wordt er op verschillende plekken hard gewerkt aan onze woningen. Tijdens een groot onderhoud krijgen de flats, portiek- en eengezinswoningen een flinke opknapbeurt. Ook in Breda Zuid West worden 42 portiekwoningen energiezuiniger.

De 42 portiekwoningen aan de Jakob Edelstraat in de Heuvel in Breda worden de komende maanden duurzamer. Door de spouwmuren en het dak te isoleren en zonnepanelen te plaatsen, worden de woningen energiezuiniger. Naar verwachting is het groot onderhoud, dat deze zomer opgestart is, eind dit jaar klaar. Meer informatie over dit groot onderhoudsproject vind je op de projectpagina.

“We hebben een strakke planning gemaakt”, vertelt wijkopzichter Corné van Leest. “Per woning zijn we 18 dagen bezig – zeker als er een nieuwe keuken, badkamer en wc wordt gerealiseerd. Dat heeft vanzelfsprekend veel impact voor de bewoners. Maar we liggen op schema: afgelopen vrijdag is de eerste woning naar tevredenheid van ons én de huurder opgeleverd.”


Isabelle is zelf ook aan het klussen geslagen, met haar vader.

Het valt Corné op dat veel huurders in de portiekwoningen ook zelf aan de slag gaan. Zo ook Isabelle Rutten. Zij grijpt het onderhoud in en om haar woning aan om het appartement verder naar haar zin te maken. “Ik woon hier sinds 2017 samen met mijn zoon. Toen was er al sprake van dat er groot onderhoud zou komen, dus heb ik besloten het klussen even op z’n beloop te laten. Nu het zover is, grijp ik het onderhoud aan om ook zelf flink wat werk te verzetten. Schilderen, nieuw laminaat leggen: samen met mijn vader ben ik volop bezig”, vertelt ze.Geen tocht en vocht meer
In de ‘rotzooi’ zit ze toch al, redeneert Isabelle nuchter. “De vakmannen werken keihard en zorgen dat ons wooncomfort verbeterd wordt. Dankzij de werkzaamheden wordt de woning vooral energiezuiniger. Daar ben ik heel blij mee. In de oude situatie voelde je bij de ramen altijd tocht, en in de winter hadden we last van condensvorming. Met de nieuwe isolatie wordt dat verbeterd.”

Wonen doen we samen. In een betaalbare woning, in een schone en veilige omgeving. Tijdens de Week van het Huren (5 t/m 10 oktober) laten onze wijkteams in Breda en Tilburg daarom zien hoe ze ‘corona-proof’ werken. #wonendoenwesamen #weekvanhethuren