Ontmoetingsruimte in Tilburgse Tivoli-hoek gaat weer bruisen

De ontmoetingsruimte op de begane grond van ons appartementencomplex Tivoli-hoek aan de Dunantstraat wordt voortaan beheerd door ouderenvereniging KBO Sacrament. Om dat te vieren zijn alle bewoners uitgenodigd voor een gezellige kennismaking. Terwijl zo’n veertig huurders en bestuursleden van KBO al zijn aangeschoven voor de koffie en taart, komt er nog een huurster binnen. “Zo druk had ik het nooit verwacht”, lacht ze terwijl ze de deur sluit.

Haar reactie kan deze donderdagochtend op een glimlach rekenen van woonconsulent Susanne van der Sterren en Ad de Wijer, voorzitter van KBO Sacrament. “Dat is precies waar we op hopen met deze samenwerking, dat de ontmoetingsruimte weer goed gebruikt gaat worden”, vertelt Susanne tijdens het feestelijke kennismakingsmoment.
“Eén van onze huurders beheerde deze ruimte vrijwillig. De wekelijkse koffieochtenden zijn altijd doorgegaan, maar de rest van de activiteiten verwaterden toen hij stopte. Het toeval wil dat de KBO op zoek was naar een nieuwe locatie voor hun activiteiten. Eén en één is twee.” De timing kon niet beter, vindt Susanne. “WonenBreburg was op zoek naar een betrouwbare partner. De KBO heeft veel ervaring en een grote achterban en kan daarom zorgen voor reuring. Iets waar de bewoners zeker behoefte aan hebben. Kijk maar naar deze opkomst”, wijst ze.

Bruisende plek
De ontmoetingsruimte moet weer een bruisende plek worden. Niet alleen voor de huurders van Tivoli-hoek, ook voor buurtbewoners en leden van de KBO. “Voorheen organiseerden we onze activiteiten bij de Pelgrimshoeve, maar we waren op zoek naar een meer flexibele locatie. Die hebben we hier gevonden”, legt Ad uit. “De populaire koffie-ochtenden op dinsdag en donderdag blijven zeker behouden, maar daarnaast willen we ook weer regelmatig kaart- en hobbymiddagen organiseren en denken we aan een high tea. Uiteraard zijn alle huurders uitgenodigd om mee te denken en hun wensen met ons te delen.”

Ad de Wijer

Willem II
De ruimte wordt binnenkort ook nog wat opgeknapt. Er komt in ieder geval een fris kleurtje op de muur en een nieuwe grote televisie aan de muur. “Ik zou het leuk vinden als hier bijvoorbeeld op zondagmiddag Willem II gekeken kan worden”, mijmert Ad.

Nieuwe gezichten op de koffie
De wens is om zeven dagen in de week iets te organiseren. “Daar is zeker behoefte aan”, weet Mariëtte (80). De kwieke huurster én vrijwilliger wordt door Ad en Susanne omschreven als steun en toeverlaat. Ze staat elke dinsdag achter de bar om iedereen te voorzien van een kopje koffie en is blij met KBO als nieuwe beheerder. “Er werd hier altijd veel georganiseerd, maar sinds de beheerder stopte werd het stiller. Dat is zonde van deze ruimte. Bovendien zag je vaak dezelfde gezichten, het zou mooi zijn als er door deze samenwerking ook nieuwe mensen komen.”

Vrijwilliger Mariëtte