Opening speeltuin Epelenberg in Breda groot succes

Het was een drukte van jewelste in het parkje aan de Epelenberg, afgelopen woensdagmiddag. Op de jaarlijkse nationale Buitenspeeldag organiseerde WonenBreburg samen met aannemer Van Wijnen, Gemeente Breda, Breda Actief en Surplus een feestelijke middag om de speeltuin in de buurt officieel te openen.

Run op waterijsjes
Het park is deze middag goed gevuld met gezinnen uit de wijk. Terwijl ouders de schaduw opzoeken onder de bomen, spelen en ravotten de buurtkinderen in het hele park. Er wordt gevoetbald, geschommeld op de familieschommel en gesprongen op het springkussen. De pret van de kinderen is al van verre te horen. Ondertussen worden de bekertjes limonade door de buurtcoaches in rap tempo uitgedeeld en kan de popcornmachine de vraag haast niet aan. En als de buitenspeeldag in volle gang is en de lokale Albert Heijn maar liefst 150 waterijsjes komt afleveren, zijn de kinderen niet meer te houden: ze staan letterlijk te springen om een verfrissend ijsje.

Onze woonconsulent Amber Nigg ziet alle blije koppies voorbijkomen, terwijl ze de popcornzakjes vult. “De nationale Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en onder andere televisiezender Nickelodeon om kinderen te stimuleren meer buiten te spelen”, vertelt ze. “Nu het groot onderhoud in de wijk al ver gevorderd is, leek ons dit een mooi moment om de speeltuin aan de Epelenberg officieel te openen.”

Cadeau voor de hele wijk
Voor aannemer Van Wijnen, die het groot onderhoud in de wijk voor ons uitvoert, was het bovendien een mooie gelegenheid om een cadeau aan de buurtbewoners te schenken. De robuuste betonnen picknicktafel kan ook als pingpongtafel worden gebruikt en vormt zo een centraal punt in het park, dat er in de zomerzon prachtig bij ligt. Dat vindt ook wethouder Van Lunteren, die de officiële opening verzorgt: “Het park met de speeltuin vormt het kloppende hart van de Epelenberg. Waar iedereen elkaar kan ontmoeten en waar samen gespeeld kan worden. Het is een mooie plek geworden, die – zoals een van de bewoners mij net influisterde – het waard is om samen heel en schoon te houden, zodat iedereen er plezier van heeft.”