Nieuwbouw bereikt hoogste punt op Nieuwe Inslag - Breda

De twee met elkaar verbonden appartementengebouwen hebben hun top bereikt. De bouwvakkers kregen traditiegetrouw een stevige lunch op woensdag 7 februari, als dank voor hun inzet. De oplevering van 62 sociale huurappartementen is gepland in de zomer van 2018.

Blijven bouwen voor de sociale huurder in Breda
Bestuursvoorzitter Hans Pars van WonenBreburg stipte twee weken terug in het Ginneken al aan dat er blijvend gebouwd wordt in de sociale sector. “Deze 62 sociale huurappartementen in Brabantpark dragen bij aan de noodzaak om de kwaliteit van de voorraad sociale huurwoningen op peil te houden. Op deze locatie stonden verouderde flats die wij hebben gesloopt om plaats te maken voor moderne, nieuwe appartementen voor kleine huishoudens. Daar is nog steeds vraag naar. Dankzij de goede samenwerking met de gemeente is deze nieuwbouw snel tot stand gekomen. Waar kansen zijn, zullen wij die benutten. De huurprijs van deze appartementen is maximaal € 597,30 per maand.  

Op de bouwplanning staan nog:

  • 18 sociale huurappartementen in het Ginneken – oplevering zomer 2018
  • 15 sociale huurappartementen (zorg) in het Ginneken – start bouw in 2018, oplevering in 2019
  • 17 sociale huurappartementen in de Driesprong – start bouw in 2019, oplevering in 2020
  • 24 sociale huurwoningen met tuin in Prinsenbeek – start bouw in februari 2018, oplevering eind 2018.”

Wethouder Patrick van Lunteren van Gemeente Breda beaamt de samenwerking: “Mooi om te zien dat deze nieuwbouwwoningen van plannen op papier nu echt zichtbaar worden in de stad. Ook in wijken als Brabantpark. Ik ben blij dat deze woningen verspreid worden over de stad en de dorpen. Dat is heel belangrijk om op lange termijn een prettige woonstad te blijven.” 

Passend toewijzen via Klik voor Wonen
De 54 appartementen op de verdiepingen hebben 2 slaapkamers. Op de begane grond zijn 8 appartementen met 1 slaapkamer. De netto huurprijs is maximaal € 597,30, servicekosten ongeveer € 20 per maand. Geïnteresseerden met een passend inkomen kunnen op deze woningen reageren via www.klikvoorwonen.nl. De 4 appartementen op de begane grond van het woonblok dat het dichtste bij de Lage Kant en woonzorgcentrum De Leystroom ligt, worden met voorrang toegewezen aan huurders vanaf 55 jaar.

Kijk ook op onze projectenpagina voor meer informatie.