Groot onderhoud aan de Bartokstraat in Tilburg

‘Een hele verbetering’

96 woningen verdeeld over twee gebouwen aan de Bartokstraat in Tilburg worden door WonenBreburg flink onder handen genomen. Tijdens het groot onderhoud krijgen de appartementen onder meer een nieuwe keuken, badkamer en toilet en wordt de isolatie verbeterd. Enkele dagen nadat de vakmannen zijn woning hadden verlaten, merkte huurder Abdul Nazir Abdirizaq Haji Abdalle al verschil. “Het voelt nu veel behaaglijker. Dat is heel prettig.”

“In de winter was het hier koud. Nu we nieuwe ramen en kozijnen hebben, is het lekker warm. Ik ben heel tevreden”, vertelt Abdul Nazir. De enkele beglazing in de appartementen is vervangen door energiezuinig dubbelglas (HR++), de kozijnen zijn vernieuwd en met betere gevelisolatie zorgen deze maatregelen ervoor dat de woningen van energielabel C of D naar A gaan. “Een hele verbetering, die we ook echt merken.”

Nieuwe keuken, badkamer en toilet
Eind november 2017 is BAM Wonen met de werkzaamheden in de eerste zes woningen gestart. Het appartement van Abdul Nazir was het eerste appartement dat klaar was, nog voor de kerstvakantie. Naast de energetische maatregelen zijn er nog een aantal opvallende zaken verbeterd, laat hij trots zien. “De badkamer en het toilet zijn helemaal opgeknapt. Mooi schoon en fris met onder andere nieuwe tegels. Ook de keuken is nieuw. Ik mocht zelf de kastjes en het werkblad kiezen en heb natuurlijk voor het mooiste gekozen”, lacht hij.

 

Gasloos
Een andere belangrijke verandering: de flat is nu helemaal gasloos. Koken op gas kunnen Abdul Nazir en zijn buren dus niet meer. “Maar volgens mij heeft niemand daar echt moeite mee. We hebben van WonenBreburg een nieuwe inductiekookplaat gekregen en een mooie pannenset. Daarmee kook ik net zo makkelijk als voorheen.”

Naast de werkzaamheden in de woningen, worden ook de buitenkant en algemene ruimtes van beide flats aangepakt. Onder meer de gevels en entrees krijgen een nieuwe uitstraling. Bovendien moeten nieuwe verlichting, een camera-bewakingssysteem en aanpassingen in de bergingen bijdragen aan een veiliger woongevoel. WonenBreburg investeert gemiddeld 51.000 euro per woning en verwacht dat alle werkzaamheden in juni 2018 klaar zijn.