Flinke schilderbeurt en betonreparatie in Boeimeer

Naast het schilderen van de kozijnen, ramen en liften zijn de galerijen en balkons van tien flatblokken in Boeimeer in Breda de afgelopen maanden onder handen genomen. WonenBreburg investeert 840.000 euro in dit project.

Ongeveer eens in de zeven jaar schilderen we onze woningen om het schilderwerk netjes en het hout in goede conditie te houden. “We hebben hierover met zeven schilderbedrijven afspraken gemaakt voor de komende vijftien jaar”, vertelt Jac Koolen, projectleider planmatig onderhoud. “Bij de 168 etagewoningen aan de Roland Holststraat, Bilderdijkstraat, Zaart en Van Veldekestraat stond dit onderhoud nu op de planning. Om de overlast voor de huurders zoveel mogelijk te beperken, hebben we op hetzelfde moment de noodzakelijke reparaties aan de galerijen en balkons gepland.”

Beschermd tegen weer en wind
Inmiddels is het werk bij zeven flatblokken bijna afgerond. De overige drie gebouwen volgen vanaf april 2018. Jac: “Loodgieters vervangen de regenpijpen, terwijl vakmannen het beton aan de galerijen en balkons repareren, de brugvoegen vervangen en alles voorzien van een coating. Deze anti-sliplaag beschermt het beton tegen weer en wind.”

In de wintermaanden zijn de betrokken partijen helaas genoodzaakt het werk stil te leggen. Jac: “We hadden graag gezien dat we al klaar waren met alle woningen, maar sommige werkzaamheden kunnen niet worden
uitgevoerd als er ook maar één drupje regen valt. Dus gaan we in het voorjaar verder. Overigens: alle balkons en galerijen zijn onderzocht en getest en er is geen sprake van technische mankementen.”