Eerste sleutel nieuwbouwproject Hendrik van Tulderstraat uitgereikt

De 22 sociale huurwoningen aan de Hendrik van Tulderstraat en Jacob Romanstraat in Tilburg zijn deze week opgeleverd. Maud van Woerkom kreeg woensdag de sleutels en is één van de eerste bewoners van de energiezuinige woningen, mét tuin.

In december kreeg Maud een vervroegd kerstcadeautje: één van de nieuwbouwwoningen in het rijtje aan de Jacob Romanstraat is aan haar en haar negenjarige zoon toegewezen. “Een opluchting”, vertelt ze zo’n vier maanden later in de nog kale nieuwbouwwoning. “Ik huur nu particulier, zo’n anderhalve kilometer hier vandaan. En hoewel het daar heerlijk wonen is, is het financieel een te grote last voor mij alleen. Ondanks negen jaar inschrijftijd kwam ik er bij eerdere woningen niet tussen, omdat we maar met z’n tweeën zijn. Tot nu”, glundert ze.

Energiezuinige woning
Samen met haar nieuwe buren tekende ze woensdagmiddag 10 april het huurcontract. De eerste handjes worden direct geschud. Na de sleuteluitreiking is het de hoogste tijd voor een rondje door de woning met onze mutatieopzichter Harold Eekels. Hij informeert Maud over de zeven zonnepanelen op het dak, de bijbehorende omvormer en het slimme warmteterugwinsysteem in de energiezuinige woning. Iets dat de nieuwe huurster wel aanspreekt. “Bovendien is alles nieuw, heb ik een leuke tuin en wonen we dichterbij de stad”, vertelt ze enthousiast.

Nieuwe keuken
Ondertussen is de in dozen verpakte keuken, die middenin de woonkamer stond, al opgehaald door WonenBreburg. Deze wordt opgeslagen en de onderdelen worden gebruikt bij reparaties. “Ik kook graag en heb er daarom voor gekozen om zelf een ruimere en iets luxere keuken uit te zoeken”, legt Maud uit. “Een investering, maar ik weet zeker dat ik hier nog lange tijd met veel plezier woon.”

Ontwikkelaar Giesbers startte afgelopen zomer met de bouw van de 22 woningen. Het nieuwbouwproject is onderdeel van de Taskforce Betaalbaar Wonen. Gemeente Tilburg en de woningcorporaties hebben hierin afgesproken nieuwbouwwoningen te bouwen voor een sociale huurprijs.