Eenzaam en/of hulpbehoevend? WonenBreburg helpt waar kan.

Het zijn bijzondere en moeilijke tijden. De komende weken moeten we ons houden aan sociale afstand. Dit kan extra moeilijk zijn voor ouderen of hulpbehoevende huurder. Eenzaamheid ligt op de loer. En misschien was die al een probleem . Daarom willen wij, nu we onze dienstregeling hebben moeten beperken, iets extra’s doen voor onze oudere huurders of huurders met behoefte aan extra hulp.

Dat doen we op verschillende manieren.

In Tilburg zijn onze wijkteams langs gegaan bij huurders in ouderencomplexen of huurder waarvan we denken dat ze behoefte aan hulp hebben.
Onze buurtbeheerder en woonconsulenten brachten chocola met daaraan een kaartje met een telefoonnummer. Huurders die dat willen kunnen bellen voor een praatje of vraag voor een helpende hand, daar waar dat kan.

  • Daarnaast lopen onze buurtbeheerders rond in de wijk.
  • In sommige buurten bij oudere bewoners kloppen ze op het raam om te kijken of ze een duimpje krijgen van bewoners.
  • Andere buurtbeheerders bellen bewoners op waarvan ze weten dat ze eenzaam zijn en die ze normaal ontmoeten in de wijkkantoren.
  • Ze letten op vervuiling, doen kleine klussen of hebben contact met politie, soclaal werk en/of vuilophaaldienst waar nodig. Alles op gepaste afstand en nooit in een groep.

 

Ook in Breda zijn we actief.

  • We hebben folders rondgebracht voor Zorg voor Elkaar. Een initiatief waar hulpvragen en mensen die hulp aanbieden bij elkaar komen.
  • We hebben onze hulp aangeboden aan Surplus en de Voedselbank.
  • 24 maart zijn we net als in Tilburg, ook in onze wijken in Breda langs huurders in ouderencomplexen met een kleinigheidje en een kaartje met een telefoonnummer voor huurders die behoefte hebben aan een praatje of een verzoek voor een helpende hand. 

Voor Breda:
www.zorgvoorelkaarbreda.nl hier komen hulpvragen en hulp bij elkaar. Ook particuliere initiatieven, en instellingen die extra ondersteuning nodig hebben, kunnen zich hier melden. Liever telefonisch contact? Dat kan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer: 076 - 525 15 15.

Voor alle huurders. Weet ons te vinden. Bel ons via uw wijkteam.

Breda Noord-Oost: 088-496 00 71
Breda Zuid-West: 088-496 00 76
Tilburg Noord-Oost: 088-496 00 86
Tilburg Centrum: 088-496 00 81
Tilburg West: 088-496 00 91