Bewoners Trouwlaan uit Tilburg verrassen schilders met cadeautje

In november startte Van Aarle Vastgoedonderhoud met schilderwerkzaamheden aan de binnen- en buitenzijde van de twintig geschakelde woningen van Woongroep Samen Verder in de Trouwlaan in Tilburg. Omdat de bewoners zó blij zijn met het werk van de schilders – en 5 december toevallig in de periode van de werkzaamheden viel – verrasten zij hen met een Sinterklaascadeautje.

Al het buitenwerk wordt grondig aangepakt, vertelt Len Weijters, voorzitster van de commissie van huurders van woongroep Samen Verder in de Trouwlaan. “Daar zijn ze al een paar weken mee bezig. En het is een flinke klus, dus ze zijn voorlopig ook nog niet klaar. Maar het is absoluut geen straf om de schilders hier te hebben, ze zijn namelijk heel aardig. Ze zeggen altijd vriendelijk goedendag en maken af en toe tijd voor een praatje.”

De bewoners van de woongroep lassen een paar keer per week tijd in om samen koffie te drinken in hun gezamenlijke ruimte. “De schilders passen hun koffiepauze daar zelfs op aan! Daarom hebben we tijdens één van onze koffiemomentjes overlegd: kunnen wij niet iets leuks doen voor de schilders? Ze leveren goed werken en we vinden het écht prettig dat ze zo attent zijn. Toen hebben we besloten om Bas en Bjorn – de twee vaste schilders – te verrassen met wat échte Sinterklaaslekkernijen: een banketletter en mandarijntjes. Gewoon een kleinigheidje, maar we merkten dat ze het een leuke verrassing vonden!”