iLOQ

Op dit moment gebruikt u een Hewi-sleutel voor de centrale toegangsdeuren in uw woongebouw. Dat systeem is verouderd. Daarom stappen we over naar iLOQ. Net als bij Hewi is elke sleutel van iLOQ uniek gecodeerd. Veilig en betrouwbaar.

We gaan de sloten in woongebouwen in fases vervangen. U krijgt vanzelf bericht wanneer uw woongebouw aan de beurt is. 

Veel gevraagd over iLOQ

Wanneer worden de nieuwe sloten geplaatst in mijn woongebouw? En wanneer ontvang ik de nieuwe iLOQ-sleutels?

Algemeen

Via posters die we zullen ophangen in uw woongebouw laten we u weten wanneer de nieuwe iLOQ-sloten worden geplaatst. Oude sleutels werken niet meer als de nieuwe sloten zijn geplaatst. U ontvangt een brief van WonenBreburg waarin staat hoe en wanneer u de nieuwe iLOQ-sleutels ontvangt. 

Ik ben niet aanwezig op de dag dat de nieuwe iLOQ-sleutels worden uitgereikt. Hoe kom ik aan mijn sleutels?

Algemeen

U kunt iemand machtigen om voor u de sleutels in ontvangst te nemen. Bij de brief die u krijgt, zit een machtigingsformulier.

Mag iemand anders de sleutels van mijn woning ophalen?

Algemeen

Nee, dat kan niet zomaar. Alleen de hoofdhuurder mag nieuwe of extra sleutels ophalen. De hoofdhuurder is de persoon die op het huurcontract staat. Kan hij of zij niet? Dan kan de hoofdhuurder wel toestemming geven aan iemand anders waaraan wij de sleutels mogen geven. Dat noemen we iemand ‘machtigen’. Dat kan door het machtigingsformulier in te vullen. Klik hier voor het formulier. Print het formulier en vul het in. Je mag het ook overschrijven. Als alle gegevens maar op papier staan. Neem bij het ophalen een kopie van het identiteitsbewijs, rijbewijs of paspoort van de hoofdhuurder mee. Degene die de sleutels komt halen moet ook een identiteitskaart, rijbewijs of paspoort laten zien.

Hoeveel kost een iLOQ-sleutel?

Algemeen

Een iLOQ-sleutel kost €25,- . 

Mijn iLOQ-sleutel werkt niet, wat kan ik doen?

Algemeen

Het kan zijn dat u de sleutel moet bijwerken. Dat doet u als volgt:

  1. Houd de sleutel tegen de wandlezer zoals op deze afbeelding.
  2. De sleutel is klaar met bijwerken als u een geluidje hoort en/of als het lampje groen wordt (volgorde: rood – oranje - groen).

Lukt dat niet, dan kan er een probleem zijn met het slot. U kunt dan bellen naar 088 - 496 0000. 

Er is een storing aan het iLOQ-slot. Waar kan ik deze storing melden?

Algemeen

U kunt de storing telefonisch melden via ons klantcontactcentrum: 088 – 496 00 00.

Hoe werkt het nieuwe iLOQ-systeem?

Algemeen

iLOQ werkt zonder batterijen. De sleutel wekt zelf de benodigde energie op wanneer de sleutel in de cilinder wordt gestopt. Het systeem is bestand tegen vorst en vocht. Net als bij Hewi is elke sleutel van iLOQ uniek gecodeerd. Lees ook de gebruiksaanwijzing.

Waar kan ik oude Hewi-sleutels inleveren en krijg ik de borg ervoor terug?

Algemeen

Op de dag dat de sloten vervangen worden, staat er een inleverbak in de toegangshal waar je de oude Hewi-sleutels in kunt doen. Doe ze in een gesloten envelop met je adres en huisnummer erop. Je kreeg oorspronkelijk 3 Hewi-sleutels van WonenBreburg. Voor studenten waren dat er 2. Daar betaalde je geen borg voor. Je krijgt borg terug voor de sleutels die je extra had laten maken, dus als je meer dan 3 sleutels inlevert. De borg kan 10 euro, 25 euro of 40 euro zijn. Wij kijken hoeveel sleutels je inlevert en hoeveel borg er is betaald. Let wel op! Voor de Hewi-sleutels die je na 1 januari 2023 extra bestelde, betaalde je géén borg. Daarvoor krijg je dus ook geen borg terug. Krijg je borg terug, dan maken we die zo snel mogelijk na inleveren over naar je rekening. Eigenaren van koopwoningen kopen sleutels en krijgen geen borg terug. 

Betaal ik borg voor de iLOQ-sleutel?

Algemeen

U krijgt 3 sleutels van WonenBreburg en u kunt er kosteloos 3 bijbestellen.

Daarvoor hoeft u geen borg te betalen. Wel brengen we kosten in rekening als u minder sleutels inlevert bij het beëindigen van het huurcontract.

Heeft u meer dan 6 sleutels nodig? Dan vragen wij voor elke volgende sleutel een borg van €25,-.

Mijn eigen voordeur open ik met een Hewi-sleutel. Vervangt WonenBreburg het slot van mijn eigen voordeur ook voor een iLOQ-slot?

Algemeen

Ja, maar niet direct. We vervangen eerst de sloten in centrale ruimtes van woongebouwen. U hoeft uw Hewi-sleutels dan ook pas in te leveren als ook het slot van uw eigen voordeur is vervangen. Wanneer we dat gaan doen, hoort u vanzelf.