Huur opzeggen bij overlijden

Is de hoofdhuurder overleden en bent u als nabestaande op zoek naar informatie over het opzeggen van de huur? Of bent u aangewezen om de huur van de woning op te zeggen? Wij kunnen ons voorstellen dat u door het overlijden veel aan uw hoofd heeft. Hieronder leggen wij u uit hoe u het opzeggen van de huur het beste aan kunt pakken. Wilt u hulp hierbij? Neem dan gerust contact met ons op en dan kijken we samen waar we u kunnen helpen en ontzorgen: 088-496 00 00.

Veel gevraagd over Huur opzeggen bij overlijden

Wat gebeurt er als een huurder overlijdt en er niemand achterblijft in de woning?

Algemeen

  • Overlijdt een huurder en woont er verder niemand in de woning? En zijn er geen erfgenamen? Dan eindigt het huurcontract aan het eind van de tweede maand nadat de huurder is overleden.
  • Zijn er wel erfgenamen? Dan mogen zij het huurcontract opzeggen. In deze situatie geldt een opzegtermijn van een maand.

Wat kan WonenBreburg doen als de erfgenamen niet te vinden zijn?

Algemeen

Als er geen erfgenamen bekend zijn, dan mogen wij de woning binnengaan.

Welke rechten en plichten heeft de erfgenaam van een overleden huurder?

Algemeen

Accepteert u als erfgenaam de erfenis van de overledene? Dat betekent dat u ook automatisch de plichten, die in het huurcontract staan, overneemt. Heeft de huurder bijvoorbeeld een huurachterstand? Dan neemt u deze ook over. Verwerpt u als erfgenaam de erfenis? Dus accepteert u de erfenis niet? Dan bent u niet verantwoordelijk voor de plichten die in het huurcontract staan. U hoeft een eventuele huurachterstand dan ook niet te betalen. Als u de erfenis wilt verwerpen moet u hiervoor een verklaring afleggen bij de griffier van de rechtbank.

Bij het opzeggen van het huurcontract vragen wij om een kopie van de akte van overlijden. Heeft u deze nog niet? Maakt u zich dan geen zorgen, deze mag u ook later (bijvoorbeeld tijdens de inspectie van de woning) inleveren.