Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn populair. En niet voor niets: ze zijn een duurzame en goede manier om uw energierekening te verlagen.

WonenBreburg wil de woonlasten van huurders nu en in de toekomst betaalbaar houden. Wist je dat zonnepanelen daarbij helpen? Je bespaart vaak flink op energiekosten.  WonenBreburg biedt daarom aan om zonnepanelen te leggen op woningen waar dat technisch kan en waar zonnepanelen genoeg kunnen besparen.

Woon je in een eengezinswoning? Dan kun je jezelf aanmelden voor zonnepanelen.  Voor het plaatsen van zonnepanelen werken we samen met de bedrijven Kemkens en Feenstra. Op deze pagina vind je alle informatie en kun je je aanmelden voor een huisbezoek door de installateur. Hij of zij kijkt samen met jou of je woning geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

Woon je in een flat? Dan komen wij in één keer met een aanbod voor de hele flat. We starten hiermee in 2024 en verwachten dat we tot 2030 nodig hebben, voor alle flats aan de beurt gekomen zijn. Als jouw flat aan de beurt is, krijg je een brief.

Kies je voor zonnepanelen? Dan zorgt WonenBreburg ervoor dat ze geplaatst worden*. Je hoeft zelf niets te doen, behalve een dag thuis zijn!

Wat je bespaart, hangt af van jouw persoonlijke situatie. De adviseur van Kemkens of Feenstra komt graag langs om daar naar te kijken. Dat bezoek is gratis en je zit nog nergens aan vast. 
De adviseur maakt een persoonlijke berekening. Daarvoor kijkt hij naar je energieverbruik, je energiecontract, wat je zou betalen voor zonnepanelen en wat zonnepanelen je zouden opleveren.

De meeste bewoners kiezen 8 zonnepanelen op het dak als dat past. Daarmee kun je ongeveer 650 euro per jaar besparen. WonenBreburg legt minimaal 6 panelen op het dak. Als je het wil en het past, kunnen we meer panelen leggen (maximaal 14).