Energiebesparing - wat doet de gemeente & de overheid?

Energietoeslag

Heeft u moeite met het betalen van uw energie rekening en heeft u een laag inkomen (tot 130% van het bijstandsniveau)? Vraag dan de energietoeslag aan bij uw gemeente. Deze geldt ook voor studenten met een zelfstandige woning.

Tijdelijk Noodfonds Energie

Heeft u een hoge energierekening? Misschien kan het Noodfonds een deel van uw energierekening betalen. Lees hier of u gebruik kunt maken van deze steun. 

Landelijke energietoeslag

Op dit moment is nog niet bekend wie de landelijke energietoeslag krijgt. Door een wetswijziging wordt pas deze zomer bekend wie gebruik kunnen maken van deze regeling. Zodra dit bekend is passen we uiteraard de informatie op deze website aan.

 


U woont in Tilburg:

Witgoed regeling

Huurders die in de tweede helft van 2023 de landelijke energietoeslag krijgen, hebben in het najaar ook recht op de witgoedregeling.

Met deze regeling (van waarschijnlijk € 550,- ) kan men een koelkast, koelvriescombinatie of wasmachine van 10 jaar of ouder vervangen door een nieuw, energiezuiniger exemplaar. 

Geldzorgen of schulden? Vraag om hulp en advies:

Hulp nodig bij bijvoorbeeld het aanvragen van een energietoeslag of andere vergoeding?   

Eén keer per week helpen vrijwilligers u tijdens het spreekuur in het wijkcentrum bij het invullen van formulieren of begrijpen van een brief. Kijk hier welk wijkcentrum bij u in de buurt zit. 

Gratis advies om uw huis energiezuiniger te maken?

Stel uw vraag via mail of telefonisch via: 088 - 00 62 013 (op werkdagen tussen 12.00 – 17.00 uur).

 


U woont in Breda:

Geldzorgen of schulden? Vraag om hulp en advies:

  • Neem contact op met het team ‘Schulden en preventie’.  
  • Heeft u financiële ondersteuning nodig voor gestegen energiekosten? Kijk hier of u daarvoor in aanmerking komt.

  • Voor noodzakelijke of bijzondere extra kosten die u niet kunt betalen, neem contact op met  bijzondere bijstand Breda.

Gratis advies om uw huis energiezuiniger te maken?

  • Bekijk hier wanneer het mobiele informatiecentrum (Greenhopper) of een informatieavond bij u in de buurt is.
  • Maak online of telefonisch via het algemene nummer 14 076 een afspraak met een Energie Bespaar coach. Ook kunt u via WhatsApp contact opnemen (06 46 66 26 66) om een afspraak te maken.

Wilt u meer informatie over maatregelen vanuit de overheid?  

Lees op de website van de Rijksoverheid meer over maatregelen en acties.

Veel gevraagd over Energiekosten

Ik heb een woning met een laag energielabel. Wanneer wordt mijn woning verduurzaamd?

Algemeen

Woningen met een laag energielabel (E, F en G-label) worden versneld aangepakt zodat we in 2029 geen woningen meer hebben met een laag label. In Mijn WonenBreburg kunt u zien of en wanneer uw woning aan de beurt is voor onderhoud. Staat er geen onderhoud voor uw woning gepland? En is er dat in de afgelopen 5 jaar ook niet geweest? Weet dan dat uw woning wel aan de beurt komt voor onderhoud. Alle woningen komen aan de beurt, we weten dan alleen nu nog niet precies wanneer. Wilt u nu al besparen op uw energierekening? Vraag dan zonnepanelen of dubbel glas aan.

U krijgt een bericht wanneer uw woning of woongebouw aan de beurt is voor groot onderhoud. Wanneer er groot onderhoud plaatsvindt aan uw woning wordt er tegelijkertijd gekeken hoe het gebouw duurzamer en energiezuiniger gemaakt kan worden. Zoals isoleren en het aardgasvrij maken.   

Wist u dat u op zoek je energielabel kunt u opzoeken wat u energielabel is? En dat u via de website van de gemeente Tilburg en via de gemeente Breda het advies van een energiecoach kunt aanvragen?

Maak ik als huurder gebruik van prijsplafond dat de overheid heeft vastgesteld?

Algemeen

Algemeen geldt: 

Alleen als u een eigen gas, warmte - en/of elektracontract heeft, maakt u gebruik van het prijsplafond.

Betaalt u uw gas, warmte - en/of elektra via uw servicekosten? 
WonenBreburg heeft een collectief contract met energieleveranciers voor gas, warmte en/of elektriciteit. Deze kosten worden via de servicekosten aan u doorberekend. Hierdoor valt u niet onder de overheidsregeling. Deze is namelijk alleen van toepassing op de 'kleinverbruiker'. WonenBreburg heeft het contract met de energieleverancier voor verschillende woongebouwen, niet uzelf. Daardoor zijn wij 'grootverbruiker'. 

Aparte regeling voor grootverbruikers
Heeft u een blokaansluiting? En loopt uw contract voor warmte via WonenBreburg? Dan valt u niet onder het prijsplafond. In januari maakte de overheid bekend dat u een vergoeding zou krijgen voor de hoge gasprijs. Toen was nog niet bekend hoe de overheid die vergoeding zou geven. Nu wel. Lees meer over deze regeling.

Krijgt WonenBreburg de vergoeding voor de gestegen energieprijzen die het kabinet beschikbaar stelt, of krijg ik deze vergoeding zelf?

Algemeen

Dat ligt aan het contract wat u heeft. Heeft u zelf een contract met een energieleverancier? Dan loopt de vergoeding via die leverancier. Loopt het contract via WonenBreburg? Dan is uitbetaling van de vergoeding op dit moment nog onzeker.

Wat betekent prijsplafond?

Algemeen

Het prijsplafond is een maximumtarief door de overheid is vastgesteld dat aan u mag worden berekend voor elektriciteits-, warmte en gasverbruik binnen een door de overheid vastgesteld gemiddeld verbruik van een kleinverbruiker.

Wat is het maximale energieverbruik per jaar van het prijsplafond en wat zijn de tarieven die erbij horen?

Algemeen

Het prijsplafond is gebaseerd op het basis jaarverbruik.

  • Voor elektriciteit: tot 2900 kWh stroom in 2023 betaalt u € 0,40. Boven 2900 kWh geldt de marktprijs.
  • Voor gas: tot 1200 m³ gas in 2023 betaalt u € 1,45 per m³. Boven 1200 m³ geldt de marktprijs.
  • Voor stadsverwarming: tot 37 GJ in 2023 betaalt u € 47,38 per GJ. Boven 37 GJ geldt de marktprijs.

Ik heb een eigen contract met mijn energieleverancier voor elektra. Krijg ik €190,- terug van de elektriciteitsleverancier?

Algemeen

Wanneer u een eigen contract heeft met de energieleverancier, krijgt u de €190,- als compensatie.

Hoe u de €190 korting op uw energierekening in november en december 2022 krijgt, hangt af van uw energieleverancier. Die kan ervoor kiezen om het over te maken maar ook om het te verrekenen met openstaande rekeningen. U kunt dit niet zelf bepalen. Uw energieleverancier informeert u hierover. 

Ik heb geen eigen contract voor elektriciteit, ik betaal mijn elektrakosten via de servicekosten. Krijg ik de €190,- compensatie vanuit de overheid?

Algemeen

WonenBreBurg heeft een collectief contract met de energieleverancier voor elektra afgesloten. De kosten voor verbruik worden via de servicekosten aan u doorberekend. Hierdoor valt u niet onder de overheidsregeling. Deze is namelijk alleen van toepassing op de 'kleinverbruiker'. WonenBreburg heeft het contract met de energieleverancier voor verschillende woongebouwen, niet uzelf. Daardoor zijn wij 'grootverbruiker'.

De overheid heeft nog geen regeling bedacht om u te compenseren in de verhoogde kosten. Zodra hier meer over bekend is, vermelden wij dit op de website.

Wie worden als kleinverbruiker gezien door de overheid?

Algemeen

Huishoudens, ZZP'ers, winkels, verenigingen, kleine maatschappelijke organisaties en een deel van het kleine mkb. Zie ook de website van de overheid